נתחיל מהתחלה, מה זה אחסון?
אין אתר שמפורסם באינטרנט שלא יושב על שרת = אחסון כלשהו, זה פשוט לא קיים.
אפשר לדמיין שאחסון זה סוג של ענן, לדוגמא גוגל דרייב, כאשר נרצה להיות בטוחים שהקבצים שלנו תמיד יהיו נגישים מכל מקום
ובכל זמן, נעלה אותם לגוגל דרייב. גוגל דרייב יאחסן את כל הקבצים שלנו אצלו ונוכל לגשת אליהם מתי שנרצה, אפילו נוכל לחפש את השם של הקובץ בחיפוש מהיר.
אז כמו גוגל דרייב שמאחסן את הקבצים של המדיה, אותו הדבר אנחנו צריכים לאתר שלנו. כל אתר בנוי על 3 שפות מרכזיות שנקראות "Fronted" השפות האלו הן Java Script , CSS , Html. נוכל לגשת לאתר שלנו גם בלי אחסון אלא דרך המחשב שלנו אבל אם נרצה לפרסם את האתר באינטרנט פה אנחנו צריכים לאחסן את זה על שרת כלשהו, קיימים הרבה מאוד שטחי אחסון שונים היום בשוק שמציעים עלות חודשית קבועה על מנת לאחסן את כל הקבצים של האתר ולעזור למשתמשים לגשת לאתר שלך בקלות.
לצורך ההמחשה ככה האחסון עובד:
מה ההבדל בין אחסון לדומיין?
אחסון אתר נועד על מנת לאחסן את הקבצים של האתר שלך בחברת אחסון לעומת זאת דומיין הוא כתובת ייחודית של האתר שלך. לדוגמא האתר שלי נקרא Julia-digital.co.il לא ניתן למצוא עוד כתובת כזו, אולי ניתן למצוא סיומת של com או כל סיומת אחרת אבל אותה כתובת לא ניתן למצוא – כי זו היא כתובת ייחודית כמו תעודת זהות.
איפה כדאי לאחסן בשרתים של ישראל או חו"ל?
לרוב, כל חברת אחסון מציעה שרתים שונים ברחבי העולם שניתן לאחסן את האתר שם. כדי להבין איפה כדאי לאחסן באיזה שרת נצטרך לשאול את השאלה הבאה "איפה קהל היעד שלי נמצא?". אם אנחנו פונים לקהל אמריקאי אז עדיף שהאתר יהיה מאוחסן בארצות הברית ולא בישראל, למה? כי ככל שהשרת יהיה קרוב יותר לקהל היעד ככה האתר יטען מהר יותר כי הוא מאוחסן בשרתים שקרובים לאותו קהל היעד.
איזה אחסון הוא מומלץ?
כדי להבין איזה אחסון מומלץ חשוב להבין קודם כל מה הגודל של האתר, כמה תנועה ומה הידע שיש לך בבניית אתרים.
ללקוחות שלי שמעוניינם לנהל את האתר שלהם בעצמם אני כן ממליצה להשתמש בחברת אחסון שיש לה תמיכה, היא נגישה ולא דורשת שום הבנה בבניית אתרים.
לדוגמא חברות שאני מאוד ממליצה עליהן הן: